• Miért érdemes a Petrányi Autó Centrum szervizét választani?

  A Petrányi Autó Centrum márkafüggetlen szerviz a Bosch Car Service hálózat tagja. E két név hallatán Ön biztos lehet abban, hogy minden problémára a lehető legjobb megoldást igyekszünk megtalálni. Függetlenül attól, hogy Ön mennyire jártas az autók világában, mindig bízhat a kapott tanácsokban és a kivitelezés színvonalában. Szervizünk a szükséges összes célszerszámmal és diagnosztikai műszerrel rendelkezik.

 • Milyen gyakran szükséges a fékek javítása?

  Minden járműben vannak kopóalkatrészek – a motortérben, a padlólemez alatt vagy éppen az utastérben. Ezek többsége a mindennapos járműhasználat során természetes kopásnak van kitéve. Ez vonatkozik a kopott féktárcsákra, a kipufogórendszer korróziójára, valamint az erőátviteli rendszer olajára is. Mivel azonban az ilyen jellegű kopás nem feltétlenül látható azonnal, a gépkocsikat érdemes rendszeres időközönként átvizsgáltatni. Az ennek elmulasztásából adódó kár költséges javításokhoz vezethet, valamint veszélybe sodorhatják Önt és a többi közlekedőt.

 • Mit jelent a fékellenőrzés?

  A fékellenőrzés során szerelőink gondosan megvizsgálják az összes kopóalkatrészt, beleértve a fékbetéteket, a féktárcsákat és a fékfolyadékot. Ha a mérések nem felelnek meg a gyártó által megadottaknak, akkor az alkatrészeket ki kell cserélni. A fékfolyadékot is ellenőrizni fogjuk annak megállapításához, hogy cserére szorul-e.

 • Milyen jelek utalnak a fékrendszer meghibásodására?

  Nehéz megtudni, hogy vannak-e problémák a fékekkel, azonban van néhány jel, amire figyelni kell: Fék figyelmeztető lámpa a műszerfalon felgyullad; Hiába nyomja be a fékpedált, a lassulás nem következik be; A fékcsikorgás jelezheti, hogy a fékbetétek erősen kopottak, és ki kell cserélni őket.